h1

Double Chocolate Chip Cookies

22 augustus 2010

Het Heksenketeltje

Ik ben maar alleen thuis en had na het poetsen zin in chocolade … dus maar aan het bakken gegaan en deze chocolade koekjes gebakken.
Ingrediënten
250 gr zelfrijzende bloem
1/2 tl natrium bicarbonaat
1/2 tl zout
200 gr bruine suiker
100 gr witte suiker
170 gr gesmolten roomboter
1 ei
1 eidooier
1 tl vanille-extract
200 gr melkchocoladestukjes
125 gr witte chocolade stukjes
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 170 graden.
De suiker samen met de gesmolten boter goed mengen (zeker ’n drietal minuten).
Daarna het ei en de ei-dooier toevoegen alsook het vanille-extract en goed laten kloppen (zeker ’n vijftal minuten).
Ondertussen de bloem samen met het bicarbonaat en het zout zeven.
Het bloemmengsel in gedeeltes toevoegen aan het suiker mengsel.
Goed doormixen.
Met ’n lepel de chocoladestukjes eronder roeren.
Op ’n bakplaat die bekleed is met ’n vel bakpapier kleine hoopjes leggen met goed wat afstand tussen. (Hoopjes ter grote van één theelepel).
Ongeveer vijftien minuten laten bakken.
Uit de oven halen en laten afkoelen op ’n rooster.

Smakelijk!

2 reacties

  1. Heerlijk! Je bent net zo’n bak en kookgek als ik he…heerlijk he


    • Als je dat maar weet🙂 Vandaag heb ik ook nog ’n goed receptje voor je …. Vegetarische Moussaka, was overheerlijk, zet het dadelijk online



Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: