h1

Vegetarische Moussaka

23 augustus 2010

Het Heksenketeltje

Mijn mannekes zijn nog altijd vissen en nu heb ik eens gemaakt wat ik graag heb, namelijk Moussaka, maar dan ’n vegetarische versie. Omdat ik niet zo’n grote vlees-eter ben.
Dit is in tegenstelling tot anders maar ’n receptje voor twee personen. Dan kan ik één portie invriezen voor als ze hier weer eens biefstuk ofzo eten.
Ingrediënten
1 Aubergine in plakjes van ’n halve centimeter gesneden
3 grote aardappelen in plakjes van ’n halve centimeter gesneden
Knoflookolie
Olijfolie
Peper, zout en knoflookpoeder
Oregano
1 karton gepelde tomaten
1 ui gesnipperd
Half karton water
1 blokje italiano bouillon van Knorr
1 tl suiker
2 el tomatenketchup
50 gr boter
50 gr bloem
300 gr melk
Nootmuskaat
1 kl groentenbouillon Piet Huysentruyt
50 gr Mozarella geraspt
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 250 graden.
’n Lage ovenschotel insmeren met olijfolie en knoflookolie en hierop de plakjes aardappel leggen, kruiden met oregano, peper, zout en knoflookpoeder. Hierover nog wat olijfolie doen.
In de oven plaatsen tot de aardappelen bruin beginnen te kleuren.
Ondertussen maken we de twee sauzen.
Voor de tomatensaus fruit je eerst de gesnipperde ajuin in de olijfolie samen met één el oregano en wat knoflookpoeder. Als de ui zacht is voeg je het karton gepelde tomaten toe en vul je de helft van het kartonneke met water en voeg je dit ook toe.
Het bouillonblokje erbij doen, goed kruiden met peper en zout.
De ketchup toevoegen alsook de suiker en eventueel nog wat oregano.
’n Twintigtal minuten laten sudderen. Nog eens proeven en eventueel nog bijkruiden.
Dan maken we ’n bechamelsaus.
De boter laten smelten en de bloem toevoegen. De roux even laten bakken en daarna de melk toevoegen. De groentenbouillon toevoegen alsook peper, zout en nootmuskaat.
Goed laten inkoken tot je ’n dikke saus krijgt.
Van het vuur af de Mozarella toevoegen.
Dan nog de Aubergine bakken in ’n grillpan.
Wat olijfolie en knoflookolie in de grillpan doen en hierin de Aubergine plakjes bruin bakken. Kruiden met peper en zout en look.
De oven laten verwarmen op 180 graden/
Als dit allemaal klaar is kan je beginnen met de schotel samen te stellen.
In ’n hogere ovenschotel doe je eerst ’n laag tomatensaus.
Hierover verdeel je de helft van de aardappelen en de helft van de Aubergines.
Dan weer ’n laag tomatensaus en daarop de andere helft van de aardappelen en Aubergines.
De witte saus erover verdelen en dan in de oven zetten en laten bakken tot er ’n mooi bruin korstje opkomt.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: