h1

Gevulde Courgettes

24 augustus 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag nog eens iets nieuws geprobeerd wat ik nog nooit gemaakt had, gevulde courgettes. Ik had nog wat tomatensaus over. en die heb ik ook gebruikt.
Ingrediënten
’n restje tomatensaus
1 courgette van ongeveer 300 gram, doormidden gesneden en uitgehaald (vruchtvlees bewaren)
1 ui gesnipperd
150 gr champignons in stukjes gesneden
150 gr gehakt
Klein doosje roomsaus
1 kl kippebouillon
Peterselie
Peper en zout
50 gr geraspte mozarella
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 180 graden.
In ’n beetje olijfolie de ui zacht laten worden. Daarna het vruchtvlees van de courgette toevoegen alsook de champignons en goed laten bakken tot het niet meer vochtig is.
Het gehakt erbij doen en rul bakken tot het niet meer roze ziet.
De room toevoegen en ook de kipbouillon.
Goed laten inkoken, dan proeven en afkruiden met de peper, zout en de peterselie.
In ’n ovenschotel onderaan de tomatensaus verdelen.
Hierop de twee courgette helften leggen.
Hierin het gehaktmengsel verdelen.
De mozarella erover verdelen.
40 minuten afgedekt in de oven plaatsen en dan nog ’n kwartier onafgedekt, zodat de kaas ’n mooi kleurtje heeft.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: