h1

Restjes Lasagne

26 augustus 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag was het restjes dag hier, ik had nog van vanalles ’n beetje liggen en deze lasagne is daaruit gekomen. Was echt wel lekker.
Ingrediënten
Verse lasagnebladen
1 aubergine in plakjes gesneden
1 courgette in plakjes gesneden
4 schijfjes italiaanse heps, fijngesnipperd
1 ajuin fijngesnipperd
8 zonnegedroogde tomaatjes op olie (ik gebruik altijd zonnegedroogde kerstomaatjes)
3 teentjes look
500 ml room
4 el rode pesto
1 el bruschetta kruiden
Beetje citroensap
Peper en zout
Gerapste mozarella
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 180 graden.
De hesp bakken in ’n pan met ’n klein beetje olijfolie tot deze mooi krokant is.
Dan de saus maken.
De ajuin glazig laten worden in één el olijfolie en één el olie van de zonnegedroogde tomaatjes.
De tomaatjes toevoegen en de look.
Even laten opbakken tot alles mooi mals en glazig is.
De room toevoegen alsook de Pesto en de bruschetta kruiden.
Het citroensap eronder mengen en goed laten doorkoken.
De hesp toevoegen en bijkruiden met peper en zout.
Dan in ’n grillpan de schijfjes courgette en aubergine grillen in wat knoflookolie en kruiden met peper en zout.
Laten uitlekken op ’n stukje keukenpapier.
Dan kan je de lasagne samenstellen.
Je begint met ’n laagje saus, daarop verdeel je wat van de courgette en aubergine en daarop ’n laagje lasagnevellen. Dit blijf je herhalen. Op de laaste laag lasagnevellen doe je alleen wat saus.
Bestrooien met geraspte mozarella en ongeveer veertig minuten laten bakken in de oven.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: