h1

Crabcakes met Passievruchten-Mango-saus

28 augustus 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag eeft het ventje gekookt, en hij heeft de crab-cakes gemaakt van de kookworkshop die we gevolgd hadden, samen met ‘n warme mango-saus.
Ingrediënten Mangosaus
1 liter passievruchten-sap
1 stevige mango in kleine stukjes gesneden
1 kaneelstokje
4 kardemonpeulen
10 gr verse gember
1 dl kokosmelk
25 gr Maizena Express
Bereidingswijze Mangosaus
In ‘n pannetje het passievruchtensap samen met het kaneelstokje, de gember in stukjes en de kardemonpeulen, op ‘n hoog vuur laten inkoken.
Wanneer de vloeistof tot de helft is ingekookt, de kokosmelk toevoegen en laten koken.
Beetje indikken met de maizena. Daarna zeven.
De mango toevoegen, proeven en kruiden naar smaak met peper en zout.

Smakelijk!

Ingrediënten Crabcakes
14 sticks surimi-crab
200 gr kabeljauw
2 ajuinepijpkes
1 teentje look uitgeperst
1 tl citroensap
1/2 tl sambal
de zeste van ‘n limoen
100 gr panko of chapelure (+ 100 gr voor het paneren)
50 gr geraspte kokos
10 gr peperkorreltjes, goed fijngemalen
1 dl kokosmelk
Bereidingswijze crab-cakes
De kabeljauw in ‘n bodempje water laten koken in ‘n afgedekte kookpot.
Uit-een trekken en laten afkoelen.
De ajuinepijpkes zuivermaken en fijnsnipperen, de surimi in stukjes trekken en er de zeste van de limoen bijdoen, alsook de look, het citroensap, de sambal en de helft van de kokosmelk.
Goed mengen en koel bewaren.
Als de vis helemaal koud is toevoegen en de rest van de kokosmelk toevoegen, ook de Panko en de geraspte kokos. Goed mengen.
Het mengsel moet aanvoelen alsof je ‘n gehaktmengsel hebt voor balletjes te rollen.
Cakes maken van de gewenste grootte en rollen in chapelure die je gemengd hebt met de peper.
Bakken in ‘n pan met goed wat olie, elke kant ongeveer drie minuten.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: