h1

Gevulde Paprika’s met geroosterde Patatjes

30 augustus 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag eens de griekse keuken ingedoken … en deze gevulde paprika’s gemaakt met geroosterde aardappeltjes. Was lekker!
Ingrediënten
4 rode paprika’s
1 gesnipperde ui
250 gr gemengd gehakt
200 gr rijst
500 ml gezeefde tomaten
300 ml water
1 bouillonblokje tuinkruiden
Goed wat peper, zout en oregano
2 el tomatenketchup
4 grote aardappelen in stukjes gesneden
Knoflookolie
Bereidingswijze
De ui samen met de oregano zacht laten worden in de warme olijfolie. Dan het gehakt bijvoegen en dit rul bakken tot het niet meer roze ziet.
De gezeefde tomaten toevoegen alsook het water, het bouillonblokje, de tomatenketchup en de kruiden.
Even laten doorkoken en dan de rijst toevoegen.
’n Vijftiental minuten laten pruttelen tot de rijst gaar is. Van het vuur afnemen en zeker nog ’n tiental minuten zo laten staan.
De oven voorverwarmen op 190 graden.
De top van de paprika’s snijden en de zaadjes eruit halen.
Vullen met het mengsel en aan één kant in ’n grote ovenschotel plaatsen waarin je goed wat olijfolie hebt gedaan.
De patatjes in ’n aparte kom mengen met wat knoflookolie, zout, peper en oregano.
Aan de andere kant van de ovenschotel leggen.
’n Vijftigtal minuten laten bakken in de oven.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: