h1

Chinees Gemarineerd Varkensvlees of Babi Pangang op ’n vlugge manier

1 september 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag had ik zin in Chinees. Ik had vanmorgen het vlees al in de marinade gezet en moest het vanavond maar vlug bakken en de saus erbij maken.
Rijst erbij en we hebben lekker gegeten.
Ingrediënten
500 gr varkenslapjes in reepjes gesneden
2 el tomatenpuree
2 el zonnebloemolie
Voor de marinade:
1 citroen
6 el ketjap manis
2 teentjes knoflook
2 el honing
1 el bruine suiker
1 tl gemberpoeder
1 tl korianderpoeder
Beetje zout en peper
2 el zonnebloemolie
Bereidingswijze
Het vlees in blokjes snijden. Dan de marinade maken. Meng de ketjap, het sap van de citroen, de uitgeperste knoflook, het gemberpoeder en het korianderpoeder de twee lepels olie en het zout.
Leg het vlees hierin en laat zeker twee uur marineren. Af en toe omdraaien als je kans daartoe hebt.
Haal hierna het vlees uit de marinade. Laat de overige olie opwarmen in ’n wok en bak het varkensvlees in de hete olie. Even goed doorbakken.
De twee eetlepels tomatenpuree onder de marinade mengen en dan dit mengsel bij het vlees doen.
De suiker en de honing toevoegen en eventueel wat water als je merkt dat het wat te droog is.
Het deksel op de wok doen en ’n veertigtal minuten laten pruttelen.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: