h1

Courgetteroomsoep met Basilicum

1 september 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag nog ’n soepje gemaakt voor het ventje om mee te nemen werken.
Het is ’n vlug courgettesoepje geworden.
Ingrediënten
500 gr courgetten
3 kleine uien
3 bouillonblokjes tuinkruiden van knorr
1 liter water
Wat olijfolie
Zout en Peper
2 el gesnipperde bieslook
2 el gesnipperde basilicum
Bereidingswijze
De courgetten en de uien fijnsnipperen. In de olijfolie aanstoven en zacht laten worden.
Het water en de bouillonblokjes toevoegen en ’n twintigtal minuten laten doorkoken.
Daarna de bieslook toevoegen en de room en de soep fijn mixen.
Proeven en bijkruiden met zout en peper.
De gesnipperde basilicum onder de soep mengen.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: