h1

Melanzane Alla Parmigiana

2 september 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag eens iets vegetarisch en Italiaans gemaakt. Ik kan niet echt zeggen dat het honderd procent meeviel. Ik had er meer van verwacht.
Ik denk dat de toevoeging van paneermeel in het recept niet was wat het moest zijn, maarja, wie niets probeert ….
Ik geef het recept hierbij, maar hier komt het niet meer op de tafel denk ik.
Ingrediënten
1 aubergine
1 tas Panko (grof paneermeel)
4 el Peterselie
50 gr geraspte Parmezaan
1 bol mozarella
1 ui
1 blik gepelde tomaten met Look
1 el oregano
1 bouillonblokje Italiaanse Kruiden van Knorr
Peper, zout
2 el tomatenketchup
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 180 graden.
Eerst de tomatensaus maken.
De gesnipperde ui aanstoven in wat olijfolie, samen met de oregano.
De gespelde tomaten toevoegen, het blik nog eens half vullen met water en dit er ook bij doen.
Het bouillonblokje toevoegen samen met de tomatenketchup en ’n kwartiertje laten sudderen.
Proeven en goed bijkruiden met peper en zout.
De aubergine in plakjes snijden en in olijfolie bruin bakken in de grillpan.
Kruiden met peper en zout.
Het paneermeel mengen met de Parmezaan en de peterselie.
In ’n ovenschaal eerst ’n laagje saus doen, dan wat aubergine en daarover wat van het paneermengsel.
Dit om en om herhalen tot alles op is.
Eindigen met tomatensaus.
De mozarella in schijfjes snijden en over de ovenschotel verdelen.
De schotel in de oven zetten en laten doorwarmen tot de mozarella gesmolten is en ’n bruin korstje heeft.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: