h1

Ravioli gevuld met Gehakt en Tomaat, met ’n tomaten-gehaktsaus

4 september 2010

Het Heksenketletje

Vandaag heeft het ventje gekookt, en amai hij heeft goed zijn best gedaan … drie soorten heeft hij gemaakt … allemaal even lekker, en ik heb dus veel werk nu om dit allemaal uit te typen!
Deze was eigenlijk voor de kids gemaakt, omdat we schrik hadden dat ze anderen niet zo graag zouden hebben.
Ik ga eerst het recept geven voor het pastadeeg te maken. Dit deeg hebben we gebruikt voor alle drie de ravioli’s.
Pastadeeg
Ingrediënten
6 eieren
2 el olijfolie
1 el zout
600 gr bloem type 00 (ik had die van Dececco)
Bereidingswijze
In de keukenrobot alle ingrediënten doen en zeker ’n vijftiental minuten laten kneden.
Daarna ’n half uurtje laten rusten.
Voor de ravioli’s maak je dan deegvellen met het pasta-machine.
Eerst doorhalen op stand 1, dan stand 3 en als laatste op stand 5.
Daarna kan je zelf de grootte kiezen van je raviolis en ook de vulling.
Voor elk van de drie volgende recepten hebben we 1/3 van het deeg gebruikt.
Vulling gehakt-tomaat en gehakt-tomatensaus.
Ingrediënten
500 gr gehakt
1 blik gepelde tomaten
1/2 blik water
2 el tomatenketchup
Oregano
1 bouillonblokje
Peper en zout
Lookpoeder
Bereidingswijze
Het gehakt rul bakken in ’n beetje olijfolie. Daarna het blik tomaten toevoegen en het half blik water. Kruiden met oregano, zout, peper en het bouillonblokje.
Beetje bijkruiden met lookpoeder.
Dan neem je de helft van de saus en deze mix je heel fijn voor de vulling. Laten afkoelen.
De rest van de saus opwerken met de tomatenketchup.
Evenuteel bijkruiden met nog wat peper en zout.
Op de vellen pasta gelijke hoopjes vulling verdelen en er ’n ander pasta vel over leggen.
Mooi in vierkantjes snijden.
Daar deze raviolis gemaakt zijn met verse pasta moeten deze niet lang koken, ’n minuutje of drie is meer dan genoeg.
De ravioli reserveren met de saus.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: