h1

Ravioli met Truffel en Ganzenlever en ’n Ganzeleversausje

4 september 2010

Het Heksenketeltje

Nummer twee van zijn triologie van pasta’s. Ook heel lekker, maar wel ’n zeer machtige ravioli.
Hierin heeft hij ’n recept gevolgd van Piet Huysentruyt.
Ingrediënten
1/3 deel van het pastadeeg
3 schijfjes ganzelever (ik heb de goedkope gebruikt van de Carrefour omdat het toch maar als vulling dient.)
2 el truffeltapenade (ik gebruik altijd deze van Oil and Vinegar).
2 el geraspte Parmezaan
1 bakje champignons
1 el knoflookolie
1 potje Room
Peper en zout
4 extra champignons
Bereidingswijze
Het bakje champignons in ’n cutter doen en redelijk fijn malen. Er mogen nog kleine stukjes inzitten.
Dit mengsel aanstoven in wat knoflook-olie.
De ganzenlever bij dit mengsel voegen en laten smelten.
Bijkruiden met peper en zout en de truffeltapenade eronder mengen alsook de Parmezaan.
Laten afkoelen.
Voor de saus, snipper de extra champignons heel fijn en stoof ze aan in wat olijfolie.
Voeg 1 schijf ganzenlever toe en de room. Bijkruiden naar smaak met peper en zout.
Weer raviolis maken door hoopjes van de vulling te verdelen over één pasta-vel en er ’n ander pasta vel over te leggen.
In mooie vierkantjes snijden.
Ook deze ravioli moet maar ’n minuutje of vier koken.
Serveren met de saus.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: