h1

Gepaneerde Kabeljauw met Wittewijnsaus

6 september 2010

Het Heksenketeltje

Mijn mannekes hadden al sinds gisteren zin in ‘boerenkost’. Zij hadden koteletten, gebakken patatjes, gestoofde boontjes en bloemkool in bechamelsaus.
Ik gruwel dus echt gewoon van varkensvlees …. en ik heb mij vlug ’n gepaneerde kabeljauwfilet gemaakt met ’n wittewijnsaus.
Ingrediënten
1 stuk kabeljauw
Bloem
Ei
Grof paneermeel (Panko)
1/4 l visfond
1/4 l room
1 dl witte wijn
citroen
50 gr boter
Bereidingswijze
De kabeljauw door de bloem halen, dan door ’n geklopt eitje en daarna door het grof paneermeel.
Op ’n zacht vuurtje bruin bakken in wat goede boter.
Voor de witte wijnsaus.
De visfond samen met de witte wijn voor de helft laten inkoken.
De room toevoegen en ook laten inkoken tot je ’n mooie gebonden saus krijgt.
Net voor je gaat serveren roer je er de boter door.
Goed afkruiden met peper en zout.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: