h1

Pizza Margueritta

10 september 2010

Het Heksenketeltje

De zoon had al langer zin in Pizza en heb deze toen voor de helft zelf gemaakt. Het pizzadeeg heb ik in het koelvak van de winkel gehaald.
De saus en andere dingen zijn vers gemaakt.
Ingrediënten
Pizzadeeg uit het koelvak
1 blik gepelde tomaten
1/2 blik water
1 bouillonblokje Italiaanse kruiden
1 el Oregano
Peper en zout
2 teentjes knoflook
2 kleine uien, fijngesnipperd
Olijfolie en knoflookolie
Sausbinder
Beetje paprikapoeder
2 el tomatenketchup
2 kl suiker
1 bolletje mozarella in schijfjes gesneden
100 gr geraspte mozarella
3 schijven Italiaanse hesp
Nog ’n beetje oregano
Bereidingswijze
Eerst gaan we de tomatensaus maken.
De gesnipperde ui aanstoven in de olijfolie en knoflookolie die je warm hebt laten worden. Hierbij mag onmiddellijk de oregano en de geperste look.
Eventjes goed laten doorstoven en daarna doe je er de gepelde tomaten bij alsook het water.
Het bouillonblokje toevoegen, de ketchup, peper en zout naar smaak, de suiker en het paprikapoeder.
’n Twintigtal minuten laten doorkoken en eventueel binden met sausbinder.
Proeven en eventueel bijkruiden.
De oven voorverwarmen op 225 graden.
Het pizzadeeg op de bakplaat leggen en de tomatensaus erover verdelen.
De mozarella verdelen.
De schijfjes Italiaanse hesp trek je in stukken en verdeel je ook over de pizza.
De gerapste mozarelle erover doen, en nog ’n beetje bijkruiden met Oregano.
In de oven zetten tot de kaas mooi bruin ziet en de pizza krokant is.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: