h1

Brownie Cupcake met Chocolade Frosting

11 september 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag deze schatjes gemaakt …. ohohoh en ze zijn lekker!
Als je niet van chocolade houdt, moet je er niet aan beginnen …. maar volgens mij is dat voor velen geen probleem …
Ingrediënten
Cupcakes
60 gr pure chocolade in kleine stukjes
60 gr melkchocolade in kleine stukjes
115 gr ongezouten roomboter
250 gr suiker
3 eieren
1/4 tl zout
1 tl vanille-extract
95 gr zelfrijzende bloem
Frosting
60 gr pure chocolade in kleine stukjes
60 gr melkchocolade in kleine stukjes
150 gr ongezouten roomboter
160 gr poedersuiker
Bereidingswijze
Cupcakes
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Smelt de chocolade samen met de boter au bain marie. Laat ’n beetje afkoelen en doe het in de kom van de keukenrobot waar je al de suiker in gedaan hebt.
Goed laten mengen.
Dan één voor één de eieren toevoegen. Goed opkloppen tot de eieren helemaal zijn opgenomen.
De bloem, het zout en het vanille-extract toevoegen en goed mengen.
Van deze hoeveelheid heb ik 12 grote cupcakes gemaakt en 12 mini-cupcakes.
Doe je papieren vormpjes in de muffinpan en vul ze voor niet meer dan de helft.
Laat 25 minuten bakken, het zijn brownies, dus ze zullen ’n beetje invallen, maar geen nood, er komt nog ’n lekkere frosting op (zie foto).
Goed laten afkoelen.
Frosting
De chocolade au bain marie laten smelten en laten afkoelen tot kamertemperatuur.
De boter romig kloppen samen met de poedersuiker. Daarna de chocolade toevoegen en goed doorkloppen tot je ’n stevige glanzende frosting krijgt.
Versier je cupcakes ermee.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: