h1

Hespenrolletjes met Witloof en Mozarellasaus

13 september 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag iets wat het ventje graag heeft, hij eet dit ook alleen, wij hebben macaroni met kaas en hesp gegeten (met de overschot van de mozarellasaus die ik gemaakt had voor dit receptje.)
Ingrediënten
Zes schijfjes gekookte hesp
3 dikke stronkjes witloof
45 gr bloem
45 gr boter
3 dl volle melk
2 dl volle room
1 el peterselie
1 kruidenbouillonblokje
Peper, zout en nootmuscaat
75 gr geraspte mozarellakaas
1 bolletje mozarella
Bereidingswijze
De witloof kan je best enkele uren vooraf reeds gaarkoken, zodat al het overtollig vocht eruit kan trekken.
De oven voorverwarmen op 200 graden.
De boter smelten en daarna de bloem eronder doen en goed roeren tot je ’n vaste roux krijgt.
De melk toevoegen alsook de room en goed kloppen met de wisk todat je ’n mooie gladde dikke saus hebt. Ondertussen ook het bouillonblokje toevoegen en bijkruiden naar smaak. (ook peterselie toevoegen).
Goed ’n paar minuten laten doorkoken.
Van het vuur af de geraspte mozarella eronder voegen.
Elk stronkje in twee snijden en elk half stronkje in één schijf hesp draaien.
In ’n ovenschotel leggen.
Ongeveer drie vierde van de saus erover doen.
Het bolletje mozarella in schijfjes snijden en over de ovenschotel doen.
Nog wat geraspte kaas erover en ’n twintigtal minuten in de oven laten gratineren.

Smakelijk!

Met de overschot van de saus heb ik ’n restje pasta gemaakt.
Twee schijven hesp in kleine stukjes snijden met de overschot van het sausje en hieronder wat gekookte pasta doen. (dit was ’n overschotje van gisteren).

Smakelijk!

Het Heksenketeltje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: