h1

Ovenschoteltje met Gehakt, Champignons, Prei, Room en Gebakken Patatjes

21 september 2010

Vandaag ook weer geen foto. ’n Collega van het ventje is gisteren blijven eten. En door al de drukte daarrond ben ik helemaal vergeten ’n foto te maken van de schotel.
Ik zal jullie wel het recept geven.
Ingrediënten
400 gr gehakt
1 ui fijngesnipperd
1 bakje champignons in kleine schijfjes gesneden
2 preien in kleine ringen gesneden
Beetje water
1 kl kippenbouillon Piet Huysentruyt
1 klein potje room
650 gr krieltjes in fijne schijfjes gesneden
100 gr geraspte mozarella
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 180 °.
Het gehakt rul bakken in ’n beetje boter. Als het bruin begint te worden doe je het gesnipperde uitje erbij en laat je nog bakken tot de ui zacht is.
Overbrengen in ’n vuurvaste schaal.
De prei samen met de champignons aanstoven in ’n beetje boter tot ze ’n bruin kleurtje beginnen te krijgen. Een beetje water bijdoen en de kipbouillon.
De room erbij voegen en laten inkoken tot ’n dikke saus. Proeven en eventueel bijkruiden met peper en zout.
Over het gehakt verdelen.
De patatjes aanbakken in boter tot ze ’n lichtbruin korstje krijgen en gaar zijn.
Over het preimengsel verdelen.
De mozarella erover strooien en bakken in de oven tot de kaas mooi bruin ziet.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: