h1

Mayonaise zelf maken

26 september 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag hebben we biefstuk gegeten hier. Met de overschot van provencaalse saus van laatst, frietjes en zelfgemaakte mayonaise.
Dit is echt niet zo moeilijk te maken als sommige mensen soms denken.
Ingrediënten
1 eierdooier
1 el mosterd
Maisolie
Peper en zout
Scheutje citroensap
Bereidingswijze
De eierdooier loskloppen met de mosterd in ’n ronde kom met ’n gewone handklopper.
Dan in straaltjes de maïsolie toevoegen tot je ’n mooie dikke mayonaise krijgt. Je mag echt niet teveel ineens doen in het begin en altijd krachtig blijven kloppen.
Afkruiden met peper en zout naar smaak en ’n beetje citroensap.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: