h1

Sheppard’s Pie op de wijze van Gordon Ramsay

27 september 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag eens ’n receptje gemaakt van Gordon Ramsay. Sheppard’s Pie. ’n Ovenschoteltje met gehakt, worteltjes, ajuin en kaas-puree.
Ik moet mij wel excuseren voor de foto. Ik was vergeten ’n foto te trekken toen de schotel uit de oven kwam en heb toen ’n fotootje moeten maken van het overschotje wat het manneke morgen meeneemt naar het werk.
Ingrediënten
2 el olijfolie
500 gr gemengdgehakt
1 grote ui, geraspt
2 wortelen, geraspt
2 teentjes knoflook
2 el Worcestersaus saus
1 el tomatenpuree
1 el fijngesnipperde thym
1 takje rozemarijn, fijngehakt
150 ml rode wijn
400 ml kippenbouillon
1 kg aardappelen, geschild en in kleine blokjes
50 ml volle melk
Peper, zout en nootmuskaat
100 g boter
150 gr Mozarella
Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 180˚C.
De olie in de pan opwarmen en het gehakt hierin rul bakken tot het niet meer roze ziet. Dan kruiden met peper en zout.
Voeg de uien en winterpeen toe en pers de knoflook hierover uit en meng daarna alles goed. Voeg de Worcestersaus saus, tomatenpuree en verse kruiden toe en roer het geheel goed door.
Giet de rode wijn erbij en kook zachtjes door totdat de wijn bijna volledig is verdampt.
Voeg daarna de kippenbouillon toe, breng aan de kook en kook zachtjes door totdat de saus dikker geworden is.
Kook ondertussen de aardappelen in water met wat zout totdat ze zacht zijn. Giet het water af en stamp ze fijn samen met de boter en de melk. Goed afkruiden met peper, zout en nootmuskaat.
75 gr van de geraspte mozarella onder de puree mengen.
Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Schep daar overheen de aardappelpuree en bedek het gehaktmengsel met de puree. Verdeel de extra mozarella over de schote.
Bak ongeveer 20 minuten in de oven totdat de aardappelpuree goudbruin is.

Smakelijk!

<!–

–>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: