h1

Risotto met Champignons en Pancetta

28 september 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag nog eens ’n risotto gemaakt. Hadden we al eerder gemaakt, maar hij was er niet minder lekker op geworden!Ingrediënten
1 el Roomboter
1 grote sjalot
100 gr Pancetta in fijne blokjes gesneden
100 gr Grotchampignons in fijne schijfjes gesneden
200 gr Arborio-rijst
1 glas witte wijn
1 l groentebouillon
1 tl truffeltapenade (verkrijgbaar bij Oil & Vinegear)
Peper en Zout
Handvol geraspte Parmesan
25 gr boter in kleine blokjes gesneden
2 el gesnipperde peterselie
Bereidingswijze
Laat de boter smelten op ‘n zacht vuurtje en laat het sjalotje glazig bakken. Voeg daarna de fijngesnipperde Pancetta toe alsook de champignons.
Laat uitbakken tot de Pancetta ‘n kleurtje begint te krijgen.
Voeg de rijst toe en laat deze glazig worden.
Voeg het glas wijn toe en doorroeren tot de rijst de wijn helemaal heeft opgenomen.
Voeg bouillon toe tot rijst onderstaat. Af en toe doorroeren.
Als bouillon helemaal is opgenomen, terug bouillon toevoegen.
Na vijftien minuten de truffeltapenade toevoegen.
Na ‘n twintigtal minuten proeven op de rijst ge gewenste beetgaarheid heeft.
Als dit zo is, afwerken met de klontjes boter, Parmesan en Peterselie.
Lekker!

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: