h1

Zoonie’s zelfgemaakte gehakt !

3 oktober 2010

Het Heksenketeltje

Zoonie heeft vandaag dus helemaal zelf gehakt gemaakt en begonnen van gewone stukken vlees.
Ik ben zo fier op hem, ik heb met niets geholpen. Hij heeft het helemaal alleen gedaan. ’n Primeurke dus …
Ik heb ’n vleesmolen op mijn keukenrobot staan, dus was geen probleem.
En zeg nu zelf, het ziet er lekker gehakt uit hé … Heel wat duurder als het je uittelt samen, dus je moet niet vragen wat er allemaal in gewoon gehakt zit …. nuja, het was heel lekker en zeker voor herhaling vatbaar.
Ingrediënten
750 gr varkenslapjes (mag ’n beetje vet aanzitten)
750 gr natuurspek (van zwoerd ontdaan – kan je zo aan de slachter vragen)
Peper, zout, nootmuskaat
En hij wou er de steakkruiden die wij hebben van Oil en Vineagar nog onderdoen. (aanradertje!)
Bereidingwijze
Het vlees in kleine blokjes snijden van ongeveer 2 cm op 2 cm.
Bij mijn keukenrobot zitten twee soorten vleesmalertjes, eentje grof en eentje fijn.
Als eerste gebruik je het fijne en doet er het vlees in zonder kruiden.
Niet te veel ineens, stukje voor stukjes en goed aandrukken.
Als je dit alles gedaan hebt meng je in de kom er de kruiden onder. Je mag echt heeeeeel goed doorkruiden. Beetje proeven kan geen kwaad als je het zo vers maakt. Dus niet te zuinig zijn.
Dit meng je dan goed met de hand.
Deze massa doe je dan nog eens door de vleesmolen, maar dan door het fijne malertje en dan krijg je het resultaat van hierboven. ’n Heerlijk puur gehakt. Hieronder volgen twee receptjes die hij ermee gemaakt heeft (denk hierbij dat hij nog maar dertien is hé!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: