h1

Spaans Ovenschoteltje

4 oktober 2010

Nu, ik noem het ’n Spaans ovenschoteltje, maar het is gewoon ’n samenraapseltje van ingrediënten die ik nog in de frigo had liggen, en het is wel ’n smakelijk schoteltje geworden eigenlijk.
Eerst voor de onderste vleeslaag :
Ingrediënten:
1 grote wortel in kleine stukjes gesneden
1 grote ajuin in kleine stukjes gesneden
1 rode paprika in kleine stukjes gesneden
2 teentjes look, uitgeperst
300 gr gehakt
Klein blikje tomatenpuree
Thym
Cayennepeper
Peper
Zout
Melk
Bereidingswijze:
De fijngesnipperde groentjes aanstoven in wat olijfolie, als deze zacht beginnen te worden voeg je de look toe en het gehakt en bak je dit rul.
Het mag niet meer roze zijn.
Voeg het blikje tomatenpuree toe samen met de kruiden. Dit moet je vooral naar smaak doen, wij houden nogal van gekruid eten, daarom zet ik hier bewust geen hoeveelheden bij.
Daarna voeg je de melk toe tot je ’n mooi gebonden saus eigenlijk krijgt (zie foto hieronder – eerste laag van de ovenschotel)

Het Heksenketeltje

Daarover doe je ’n laagje puree en over de puree doe je goed wat geraspte mozarella
Het recept voor perfecte puree vind je hier.
De oven voorverwarmen op 180 °. En daarna zet je de ovenschotel in de oven voor ’n twintigtal minuten.
Foto van het gerecht voor het in de oven is gezet :

Het Heksenketeltje

En dan de foto als de schotel uit de oven komt …. en smullen maar!

Het Heksenketeltje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: