h1

Kip met ’n Dragonroomsausje

5 oktober 2010

Het Heksenketeltje

Dragon is wel een van de lievelingskruiden van het ventje, daarom dit stoofseltje.
En het was lekker! Zeer gemakkelijk te maken!
Ingrediënten
1 grote dubbele kipfilet in stukjes gesneden
Klontje boter en scheutje olijfolie
Peper en zout
2 sjalotjes fijngesnipperd
2 kl knoflookpuree
Scheut witte wijn
Half koffielepeltje Kippenbouillon Piet Huysentruyt
Klein doosje room
3 el verse fijngesneden dragon
Bereidingswijze
De olie en de boter laten smelten in ’n pan en hierin de kipfilet mooi bruin bakken, kruiden met peper en zout.
Als de kipfilet mooi bruin is voeg je de sjalotjes toe en de knoflookpuree.
Eventjes laten meebakken en ’n goede scheut witte wijn toevoegen.
Dit even goed laten doorkoken en laten inkoken.
Als er nog wat vocht inzit los je hierin de kipbouillon op en voeg je het potje room toe.
De saus laten inkoken.
Proeven en kijken of je nog moet bijkruiden.
De dragon toevoegen en nog even doorwarmen.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: