h1

Chili Con Carne

9 oktober 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag hebben we chili con carne gegeten. Niet één van mijn favorietjes maar wel van d’n grote mijnheer hier. Ik heb ervan gegeten maar ik heb de rode bonen eruit gevist …. écht niet mijn ding 🙂
Ingrediënten
1 grote wortel in kleine stukjes gesneden
1 groene paprika in kleine stukjes gesneden
1 grote ajuin in kleine stukjes gesneden
1 el lookpuree
300 gr gemengd gehakt
1 doos gezeefde tomaten
Komijnpoeder
Chilipoeder
Pikant Paprika poeder
Peper en zout
2 el tomatenketchup
1 blik rode bonen uitgelekt en afgespoeld
Bereidingswijze
In ’n pot ’n lepel olijfolie opwarmen en hierin de wortel, paprika en ajuin zacht laten worden.
Lookpuree toevoegen en even laten meebakken.
Het gehakt bijvoegen en rul bakken tot het niet meer roze ziet.
De doos gezeefde tomaten toevoegen en ’n half glas water.
Ketchup toevoegen en kruiden naar smaak.
Ik heb bewust geen hoeveelheden gezet omdat kruiding nogal persoonlijk is, dit gerecht hebben wij nogal graag pikant dus is er redelijk wat paprika en chilipoeder in gegaan.
Van de komijn niet heel veel, maar dit geeft er écht ’n lekkere smaak aan.
De saus ongeveer ’n uurtje laten pruttelen en dan doe je de bonen erbij en nog ’n kwartiertje op klein vuur laten doorwarmen.
Wij hebben dit gegeten met rijst.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: