h1

Pasta met Spek en Prei

12 oktober 2010

Het Heksenketeltje

Mijn mannekes hadden vandaag de overschot van de Boomstammetjes die de zoon vorige week had gemaakt, samen met gebakken patatjes, gestoofde boontjes en spinazie met room.
Brrrrrrr niks voor mij, dus voor mij volgend gerechtje, ’n pasta met vlugge room en speksaus.
Ingrediënten
1 sjalotje fijngesnipperd
100 gr spekblokjes
Klontje boter
2 preien fijngesnipperd
beetje water
200 ml room
200 ml volle melk
Kippenbouillon (ik gebruik deze van Piet Huysentruyt)
Dolce Vita kruiden (Piet Huysentruyt)
Peper en zout
75 gr Mozarella
250 gr Pasta
Bereidingswijze
Ruim water aan de kook brengen voor de pasta te koken. Zout en wat olijfolie in het water doen.
Terwijl dit gebeurt kan je de saus maken.
Het sjalotje en de spekblokjes aanstoven in de boter tot het spek kleur begint te krijgen.
De fijngesneden prei toevoegen en laten stoven tot hij beetgaar is.
Een weinig water toevoegen alsook wat kippebouillon.
De room en melk toevoegen en laten inkoken.
Wat bijkruiden met Dolce Vita kruiden en peper en zout.
Van het vuur af de geraspte Mozarella toevoegen.
De pasta gaarkoken en mengen onder de saus.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: