h1

Gehaktbroodje met Tomatensaus

23 oktober 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag ’n receptje van de zoon, ’n gehaktbroodje met tomatensaus.
Ik had ’n groter gehaktbroodje gemaakt, omdat ze dat hier ook al eens graag koud eten.
Gehaktbroodje
Ingrediënten
1 kg gemengd gehakt
2 eieren
Paneermeel
Peper, zout en nootmuskaat
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 180 °.
Alle ingrediënten goed mengen.
In ’n vuurvaste ingevette schotel doen en ’n klein uurtje laten bakken in de oven.
Tomatensaus
Ingrediënten
1 karton gepelde tomaten
1 ui gesnipperd
Half karton water
1 blokje italiano bouillon van Knorr
1 tl suiker
2 el tomatenketchup
Bereidingswijze
 De gesnipperde ajuin in de olijfolie samen met één el oregano en wat knoflookpoeder aanstoven. Als de ui zacht is voeg je het karton gepelde tomaten toe en vul je de helft van het kartonneke met water en voeg je dit ook toe.
Het bouillonblokje erbij doen, goed kruiden met peper en zout.
De ketchup toevoegen alsook de suiker en eventueel nog wat oregano.
‘n Twintigtal minuten laten sudderen. Nog eens proeven en eventueel nog bijkruiden.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: