h1

Gratin Dauphinois

24 oktober 2010

Het Heksenketeltje

Ons avondeten bestond uit hespengebraadje, met gestoofde boontjes, champignonsroomsaus en gratin.
Het recept van de champignonsroomsaus geef ik na dit recept.
Hier alvast het receptje van de gratin.
Ingrediënten
500 gr aardappelen in fijne schijfjes gesneden (niet wassen en niet afdrogen!)
150 ml volle melk
150 ml room
Peper, zout, nootmuskaat, lookkruiden
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 180 graden.
De melk samen met de room en de kruiden verwarmen tot aan het kookpunt.
In ’n ingevette ovenschaaltje de aardappelschijfjes doen en hierover het roommengsel gieten.
Vijftig minuten laten bakken tot de aardappelen gaar zijn.

Smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: