h1

Suikerbrood

24 oktober 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag eens ’n suikerbrood proberen te maken. Het ventje heeft er juist van geproefd en heeft het volledig goedgekeurd.
Deze blijft er dus in …
Niet zo heeeeel moeilijk te bereiden, maar wel veel ingrediënten.
Ingrediënten
7 gr zout
500 gr witte patentbloem
9 gr gedroogde gist
150 ml water
2 eieren
30 gr roomboter (gesmolten)
3 el honing
2 el melkpoeder

180 gr suikerparels
1 tl kaneel
Bereidingswijze
De eerste acht ingrediënten in de volgorde waarop ze zijn geschreven in de keukenrobot doen.
Dit tien minuten goed laten kneden, liefst nog iets langer. (ik heb het 15 minuten laten draaien).
’n Kom invetten en hierin het deeg doen (eens omdraaien zodat elke kant van het deeg met wat vetstof bedekt is).
Afgedekt op ’n warme plaats minstens ’n uur laten rijzen.
Na dit uur meng je de suikerparels met de kaneel.
Het deeg goed doorslaan en dan de suikerparels met kaneel eronder kneden.
Neem je tijd hiervoor. In het begin lijkt het net of je het niet mooi gemengd krijgt maar met geduld lukt het wel.
Dit deeg breng je over in ’n ingevet broodblik en laat je minstens twee uur rijzen.
Intussen de oven voorverwarmen op 180 graden.
40 minuten laten bakken.

Smakelijk!

Advertenties

2 reacties

  1. suikerbrood is erg lekker maar heb het nog nooit zelf gemaakt, toch maar is proberen bedankt voor het recept!


    • Graag gedaan hoor! Is ook heel lekker, zeker eens proberen 🙂



Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: