h1

Boerenkoolstamppot met Spekjes

22 november 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag ’n écht boerenreceptje en heel vlug klaar eigenlijk.
Ingrediënten
300 gr panklare boerenkool
1 kg aardappelen
Zout, peper, nootmuskaat
Melk en boter
200 gr spekblokjes
Bereidingswijze
Zowel de aardappelen als de boerenkool gaar koken.
Hierna doe je ze bijeen in ’n grote pan en stamp je ze fijn met goed wat boter en ’n beetje melk.
Goed afkruiden met peper, zout en nootmuskaat.
De spekjes aanbakken in ’n pan en op het laatste ’n scheutje water toevoegen om het aanbaksel los te maken, goed laten inkoken voor ’n rijkere smaak.
De spekjes met de stamppot vermengen.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: