h1

Mihoen Goreng – Zelfgemaakt! ….

23 november 2010

Het Heksenketeltje

Vandaag heeft het ventje gekookt, ik had zin in Mihoen en ben online op zoek gegaan naar ’n recept maar vond niet echt iets naar onze smaak.
Dus hebben we verschillende recepten bij elkaar gehusseld en kwamen bij hetvolgende lekkere recept uit!
Ingrediënten
250 gr mie
400 gr hespblokjes
100 gr sojascheuten
1 dikke prei, fijngesnipperd
1 dikke ui, fijngesnipperd
4 sjalotten, fijngesnipperd
2 tl knolfookpuree
1 1/2 el olijfolie
1 1/2 el knoflookolie
3 el ketjap
2 el sojasaus
1 tl sesamolie
2 tl korianderpoeder
Zout en peper
2 el fijngesnipperde platte peterselie
2 el fijngesnipperde koriander
4 eieren
Bereidingswijze
De vier eieren klutsen, kruiden met peper en zout en hiervan roerei maken (kleine stukjes) en even aan de kant houden.
’n grote pot water aan de kook brengen en hierin de mie ’n paar minuten laten koken, afspoelen en warm houden.
In ’n grote wok de olijfolie en knoflookolie laten warm worden en hierin de prei, ui, sjalot en look opbakken tot ze zacht worden.
De hamreepjes toevoegen en ’n paar minuten laten meebakken.
Dan de sojascheuten toevoegen en ook even laten meestoven.
Op smaak brengen met het korianderpoeder, ketjap, sojasaus, sesamolie, peper en zout.
De gekookte mie toevoegen en  het roerei en de verse kruiden (peterselie en koriander) en alles goed mengen.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: