h1

Kötbullar, of Ikea-Ballekes of Ballekes in ’n sherry-roomsausje

24 januari 2011

Het Heksenketeltje

’n Paar maanden terug hebben we eens gehaktballetjes in de Ikea gegeten en de zoon vond die lekker, dus …. op zoek naar iets gelijkaardigs maar dan zelfgemaakt!
En het was ’n geslaagd experiment.
Ingrediënten
1 el boter
1 fijngesnipperde ui
3 el Panko of paneermeel
500 g gemengd gehakt
1 ei
2 dl room
scheutje sherry
bruine fond
een tas melk
Bereidingswijze
In een kom het paneermeel weken in de melk.
Stoof de fijngesnipperde ui aan in ’n beetje boter, hij mag zeker niet verkleuren, moet alleen zacht worden.
Doe het gehakt in ’n grote kom en voeg hierbij de gestoofde ui.
Het melkmengsel toevoegen alsook het ei en goed bijkruiden met peper en zout.
Hiervan maak je dan balletjes (ter grote van ’n pingpongballetje).
Deze bak je aan in boter tot ze ’n mooi bruin korstje hebben.
Blus ze af met de sherry, room en bruine fond en laat de saus mooi inkoken.

Smakelijk!

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: